Today.AFK
O TODAY.AFK

O TODAY.AFK

Today.AFK projekt pokrenut je u kolovozu 2021. godine u Osijeku. Nastao je s ciljem promocije i popularizacije gaminga i esporta u regiji, kroz kontinuiranu edukaciju o odgovornom igranju.

Upoznajemo širu zajednicu s amaterskim i profesionalnim igranjem igara organiziranjem niza događanja, turnira, podcasta i drugih aktivnosti. U konačnici ćemo održati veliku regionalnu gaming/esport konferenciju pod nazivom Today.AFK – Responsible gaming.

Termin “responsible gaming” – odgovorno igranje – ukazuje na važnost svih aspekata igranja računalnih igara, od same zabave, razvoja vještina i natjecanja, pa do odnosa među igračima, njihove komunikacije, mogućnosti razvoja socijalnih kontakata i mreže poznanstava. Naravno, tu je i nezaobilazna sigurnost na internetu, što je posebno važno osvijestiti i usaditi djeci.

Provođenjem svih tih aktivnosti želimo etablirati gaming i esport u regiji te pozicionirati Osijek kao jedan od respektabilnih centara te scene. 

Kako bi se to postiglo, važno je povezati i osnažili trenutno raspršenu i nedovoljno eksponiranu gaming/esport scenu, kao i upoznali širu zajednicu s time što gaming i esport jesu. Zbog naglaska na odgovornom igranju, aktivnosti će biti zanimljive i ne-gamerima, prije svega roditeljima i onima koji rade s djecom. Cilj nam je gaming prikazati kao aktivnost koja pozitivno utječe na kognitivne sposobnosti te kao novi oblik socijalizacije.