SIMS4 kroz novi update pridonio inkluziji u video igrama

objavljeno :

01. veljače 2023.

podijeli :

Novi update video igre SIMS4 igračima je donio još više mogućnosti. Dodavši novu potkategoriju za prilagodbu likova u igri, odnosno simova, SIMS4 pridonio je promicanju inkluzije. Uz još nekoliko novih značajki, likove će od sada biti moguće opremiti medicinskim pomagalima: slušnim pomagalima i monitorima glukoze.   

Medicinska pomagala dobila su vlastitu potkategoriju kojoj se može pristupiti prilikom kreiranja simova. Kako bi svog sima mogli opremiti slušnim pomagalom, igrači će moći jednostavno označiti njegovo lice te u izborniku izabrati kategoriju oprema, odnosno ”accessories” gdje će pronaći slušna pomagala. Ova je mogućnost prilagođena svim uzrastima simova, dolazi u 15 različitih boja i može se postaviti na desno, lijevo ili oba uha. 

Snimka zaslona: SIMS4

Osim slušnih pomagala u novom je ažuriranju stigao i monitor glukoze. Njega je moguće pronaći tako što će igrač označiti tijelo njegova sima čime će otvoriti kategoriju tijela. U kategoriji tijela nalazi se monitor glukoze koji je također prilagođen svim uzrastima, a može se postaviti na desnu ili lijevu ruku kao i na lijevu ili desnu stranu donjeg abdomena. 

Snimka zaslona: SIMS4

Ovo nije prvi put da se Sims spominje u kontekstu inkluzije. Prva The Sims igra izašla je prije 23 godine, odnosno 2000. godine. U prvoj verziji igre aktivnosti i poslovi nisu bili isključivi za pojedini rod te je bilo tko mogao odabrati karijeru koja im se najviše svidjela. Sljedeći dijelovi Simsa promicali su kulturološku raznolikost kako bi igračima omogućili upoznavanje drugih kultura iz udobnosti vlastitog doma. 

Tijekom 2021. godine, igrači Simsa potpisali su peticiju u kojoj su zatražili bolju reprezentaciju osoba s invaliditetom. Službeni odgovor predstavnika ove video igre dao je nadu igračima kako će se zaista poraditi na reprezentaciji. Jedan od dizajnera igre istaknuo je kako je glavni prioritet igre igračima omogućiti osjećaj pripadnosti te da im povratne informacije igrača služe kao upute za daljnje unapređenje. 

Novo ažuriranje, osim medicinskig pomagala, donosi poboljšano iskustvo igranja za korisnike konzola. Poboljšana je prilagodba kursora, raspored korisničkog sučelja, funkcionalna unapređenja vezana uz katalog za prilagodbu likova te sustav za navođenje gradnje u video igri. Nove će značajke zasigurno poboljšati iskustvo igranja, no moguće je da će korisnicima konzola trebati vremena za prilagodbu na novi način igranja. 

J. J. Strossmayera 1
31000 Osijek, Croatia


info@todayafk.com

MB: 5644992
OIB 30324808252
Bank account number: HR6124840081135286863


en_USEnglish