O Nama

O nama

TODAY.AFK – RESPONSIBLE GAMING

Tko smo

Today.AFK udruga je nastala s ciljem promocije i popularizacije gaminga i esporta u Osijeku kroz kontinuiranu edukaciju o odgovornom igranju – responsible gaming.

Termin “responsible gaming” – odgovorno igranje ukazuje na važnost svih aspekata igranja računalnih igara. Od same zabave, razvoja vještina i natjecanja, pa do odnosa među igračima, njihove komunikacije, mogućnosti razvoja socijalnih kontakata i mreže poznanstava. Naravno, tu je i nezaobilazna sigurnost na internetu, što je posebno važno osvijestiti i usaditi djeci.

Provođenjem svih tih aktivnosti želimo etablirati gaming i esport u regiji te pozicionirati Osijek kao jedan od respektabilnih centara te scene. 

Kako bi se to postiglo, važno je povezati i osnažili trenutno raspršenu i nedovoljno eksponiranu gaming/esport scenu, kao i upoznali širu zajednicu s time što gaming i esport jesu. Zbog naglaska na odgovornom igranju, aktivnosti će biti zanimljive i ne-gamerima, prije svega roditeljima i onima koji rade s djecom. Cilj nam je gaming prikazati kao aktivnost koja pozitivno utječe na kognitivne sposobnosti te kao novi oblik socijalizacije.

Početak rada

kolovoz 2021.

Prvi događaj

11. rujna 2021.

Ciljevi
Vrijednosti
Misija
Vizija
Ciljevi
Ciljevi
Vrijednosti
Misija
Vizija
 • Prevencija online nasilja
 • Smanjenje toksičnosti u video igrama
 • Kreiranje ugodnog online okruženja
 • Popularizacija i razvoj gaminga i esporta
 • Razvijanje vještina kod djece i mladih
 • Edukacija o sigurnosti na internetu
 • Primjerena online komunikacija
 • Sadržaj primjeren dobi
 • Nulta stopa tolerancije na cyberbullying
 • Promicanje sigurnosti na internetu kroz video igre
 • Ravnopravnost spolova

Podići svijest o gamingu kao vrsti socijalizacije. Destigmatizirati gaming kroz sigurnost i odgovorno ponašanje na internetu. Ukazati na mogućnosti profesionalnog bavljenja gamingom.

Proširiti već postojeću gaming scenu te učiniti gaming dostupan svima, a u isto vrijeme ukazati na mogućnosti koje gaming nudi i educirati o online sigurnosti.

Aktivnosti

čime se bavimo

Održavamo turnire

Naši su turniri primjerni za sve uzraste te u potpunosti prilagođeni onome kome su namijenjeni – djeci, mladima, odraslima, senior gamerima, a sve s naglaskom na odgovornom igranju.

Educiramo o sigurnosti na internetu

Svjesni smo kako su opasnosti na internetu stvarna prijetnja, osobito za maloljetne osobe. Zbog toga je sigurnost na internetu neizostavan dio našeg djelovanja.

Kreiramo sadržaj

Naš rad približavamo široj javnosti kroz popularne formate i zabavne sadržaje kao što su podcasti i vlogovi.

Populariziramo gaming

U naš rad nastojimo uključiti što veći broj volontera kako bismo ukazali na postojanje interesa za gaming, ali i na postojanje mogućnosti za zaposlenje u gamingu.

Stvaramo ugodno online okruženje

Stvaramo zajednicu s nultom tolerancijom na cyberbullying koja promovira smanjenje toksičnosti i primjereno izražavanje na internetu.

Partneri

hrHrvatski